MAROKKO

Marokko
behoort tot de mooiste en veelzijdigste landen van de wereld. Westerse bezoekers raken in de ban van het land; men kan er niet aan ontkomen. Op slechts korte afstand van Europa treft U er schitterende landschappen aan,...

ons aanbod >>>

 

 

INLEIDING

Marokko behoort tot de mooiste en veelzijdigste landen van de wereld. Westerse bezoekers raken in de ban van het land; men kan er niet aan ontkomen. Op slechts korte afstand van Europa treft U er schitterende landschappen aan, indrukwekkende lemen bouwwerken, Arabische binnensteden, kleurrijke markten en open, hartelijke mensen, die U meevoeren naar een wereld uit Duizend-en-een-nacht.

REISFORMALITEITEN

Reizigers van de Belgische nationaliteit dienen een geldig internationaal paspoort voor te leggen dat nog minstens 3 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Marokko. Een Belgische identiteitskaart wordt aanvaard voor een georganiseerde reis voor een groep bestaande uit minimum 8 personen die samen in Marokko aankomt, waarbij de reservatie en betaling van vliegtuigticket en hotel kan worden bewezen met een voucher. Verifieer met Uw reisbureau of aan die voorwaarde is voldaan voor uw georganiseerde reis want anders hebt u een internationaal reispas nodig. Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt voor een georganiseerde reis een identiteitsbewijs met foto aanvaard indien de kinderen vergezeld van hun ouders reizen. Bestuurders van een voertuig dienen een internationaal paspoort bij te hebben, gezien het nummer van het voertuig in hun paspoort wordt geregistreerd. Informatie onder voorbehoud en voor onaangekondigde wijzigingen vatbaar.

KLIMAAT

Het is het hele jaar door goed toeven in Marokko. Het hoogseizoen van deze bestemming loopt van halverwege september to april daar de temperaturen tijdens deze maanden zeer aangenaam is. Er zijn wel grote temperatuursverschillen tussen de hoogtes in het noorden en de vlaktes in het zuiden. In de nazomer moet je rekening houden met mistbanken langs de kustlijn.

TIJDSVERSCHIL

Tijdens de West-Europese wintertijd (van eind oktober tot eind maart) is het in Marokko een uur vroeger dan bij ons. Tijdens onze zomertijd bedraagt het tijdsverschil twee uur.

MUNTEENHEID & WISSEL

De Marokkaanse Dirham (DHS) heeft een actuele waarde van € 0.09. 1 euro=11DHS (01/07/2010). U kunt wisselen in banken of wisselkantoren aan +/- gelijke koers. Op de meeste plaatsen kunt U met uw bank- of kredietkaart terecht.

TAAL

De officiële taal is het Arabisch. Door de lokale bevolking wordt meestal Marokkaans Arabisch of Berbers gesproken. Frans is een tweede taal. In grote steden kan je ook met Engels terecht.

FOOIEN

De lokale agent of uw gids zullen er voor zorgen dat iedereen op tijd de nodige fooien toegestopt worden zodat u niet telkens naar pasmunt hoeft te zoeken. Als algemene regel wordt een bedrag vooropgesteld van +/- € 5 per persoon per dag voor de dagelijkse fooien.

GEZONDHEID

Inentingen zijn niet verplicht. Medicijnen tegen maag -en darmklachten zijn aan te raden. Wees voorzichtig met koude dranken en grote temperatuurverschillen tussen hotel (airconditioning) en buitentemperaturen (vaak zeer warm). Bescherm U tegen de zon met een krachtige zonnecrème en een degelijke zonnehoed, want de zon ligt vaak aan de basis van ‘toerista’ en hoofdpijn. Raadpleeg eventueel uw huisarts voor een persoonlijk reisadvies.

 

Tunisie

Tunisie

Newsletter