TSJECHIE

tsjechie

Praag, de hoofdstad vol bekoring en romantiek, het architecturaal en muzikaal hoogtepunt voor elke romanticus. Beroemde componisten zoals Dvorak, Smetana, Bach en Mozart werkten er in de schaduw van kerken en paleizen, alwaar hun inspiratie zonder problee...

ons aanbod >>>

INLEIDING
Praag, de hoofdstad vol bekoring en romantiek, het architecturaal en muzikaal hoogtepunt voor elke romanticus. Beroemde componisten zoals Dvorak, Smetana, Bach en Mozart werkten er in de schaduw van kerken en paleizen, alwaar hun inspiratie zonder probleem uit de pen vloeide. De “Gouden Stad” biedt u veel meer dan enkele grote bouwwerken en high lights. Ontdek zelf de kleine hoekjes en romantische plaatsjes van de Joodse wijk, op de oude markt en de burchtheuvel, … en laat Praag uw hart veroveren.

REISFORMALITEITEN
U dient in het bezit te zijn van een internationale reispas die nog minstens 3 maanden na de terugreis moet geldig zijn (ook voor kinderen). Een visum is niet vereist voor de Tsjechische republiek.

MUNTEENHEID EN WISSEL
De munteenheid is de Tsjechische Kroon (CZK). Die wordt onderverdeeld in 100 Hellers. De aktuele waarde van € 1 = 27.4 CZK. (15/01/09). De meeste valuta kunnen gemakkelijk omgewisseld worden in de erkende wisselkantoren en banken. De meeste kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Geld wisselen is mogelijk in alle banken en in de meeste hotels.

GASTRONOMIE
De gastronomie in de Tsjechische Republiek is eenvoudig maar zeer typisch. Heel gezellig zijn de koffiehuizen, de bierhuizen en de wijnkelders, waar men ook een klein hapje kan eten.

VERZEKERING
Een verzekering tegen eventuele medische verzorging, repatriëring, schade of verlies van bagage is sterk aan te raden. De formule "Europese GTI" is hiervoor best aangewezen. Tegen de premie van 6% op het basisbedrag worden alle mogelijke risico''s gedekt: annulatie (100 % terugbetaald), bagage, repatriëring en reisongevallen. Raadpleeg uw reisagent voor verdere informatie.

AUTOMOBILISTEN
Een autowegenvignet is verplicht en koopt men aan de grensovergangen:
100 Kc voor 10 dagen, 200 Kc voor 1 maand, 800 Kc voor een jaar.

KLIMAAT
In praag heerst er een continentaal klimaat. Koude winters, van november tot maart, en warme zomers, van april tot oktober. Warme kledij is aan te bevelen in de winter.

SHOPPING
Typische koopjes te Praag zijn: Boheems kristal, porselein en houten speelgoed. CD''s met klassieke, moderne of jazzmuziek zijn goedkoop. Overal kan men souveniers kopen aan de talrijke kraampjes op straten en pleinen.

DOUANE
Vrij van invoerrecht zijn persoonlijke eigendommen die je later weer mee het land uitneemt. Verder mag je 250 sigaretten of 250 gram tabak, twee liter wijn, één liter sterke drank en geschenken tot een waarde van duizend kronen vrij in-en uitvoeren.

TELEFONEREN
Indien u belt vanuit Tsjechië naar België: 00 32 +net- en abonnenummer.

Indien u belt vanuit België naar Tsjechië: 00 420 + net- en abonnenummer.
Het mobiele netwerk is goed ontwikkeld.

Noodnummers ter plaatse
Politie: 158
Ziekenwagen: 155
Brandweer: 150
Algemene informatie: 187

DIENST VOOR TOERISME
Tsjechische Dienst voor Toerisme
Troonstraat 60
1050 Brussel
Tel : 02/213.94.40
Fax : 02/213.94.14
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.czechtourism.com

 

Tunisie

Tunisie

Newsletter